Tokat Belediye tesislerinde boykot ürünlerine yer verilmiyor!
Tokat Belediyesi, Filistin’de yaşanan zulme karşı duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada Tokat halkının Filistin’in yanında olduğunu vurguladı. Belediye tesislerinde boykot ürünlerine kesinlikle yer verilmediğini belirten Yazıcıoğlu, “Zulmün karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Yazıcıoğlu: “Filistin’in acısı bizim acımızdır”
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Tokat halkı olarak, Filistin’de zulme uğrayan kardeşlerimizin acısını kalbimizde hissediyoruz. Belediye olarak aldığımız kararla hiçbir tesisimizde boykot ürünlerini kullanmıyor ve satmıyoruz. Bizler, zulmün karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Tokat halkı, Filistin’in yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir. Filistinli kardeşlerimizin özgür bir geleceğe kavuşması için dualarımızı ve desteğimizi sürdüreceğiz.”
Belediye personelinden anlamlı video mesajı
Tokat Belediyesi’nin farklı birimlerinde görev yapan personeller de hazırlanan video mesajıyla Filistin’e destek verdi. Videoda, Filistin’in acılarla değil, huzur ve mutlulukla anıldığı günlerin özlemi dile getirildi.
Videoda şu ifadelere yer verildi:
“Filistin’deki kardeşlerimizin tek derdi dilencilerle mücadele etmek olana kadar… Gıdada tarihi geçmiş ürünlere ceza yazmak olana kadar biz Filistin’in yanındayız. Filistin’in tek sorunu solan çiçekleri sulamak olana kadar… Biz onların yanındayız. Filistin’in tek sorunu mahallede çıkan küçük bir yangını söndürmek olana kadar… Biz Filistin’in yanındayız. Biz artık Filistin’i acıyla, çocuk ölümüyle, yokluk ve açlıkla değil; sadece dünya kupasında finale yükselen bir ülke olarak duymak istiyoruz televizyonlardan. Filistin’in tek sorunu patlayan bir su borusunu onarmak olana kadar… Biz onların yanındayız. Filistin’in tek sorunu sokak lambasının yanmaması olana kadar… Biz Filistin’in yanındayız. Filistin’in tek derdi gençlerin sporda daha çok kupa kazanması olana kadar… Biz Filistin’in yanındayız.”
“Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz”
Başkan Yazıcıoğlu, Tokat halkının duyarlılığını vurgulayarak, “Bizim isteğimiz, Filistin’in çocuk ölümleriyle, yıkımlarla değil; başarılarıyla, umutlarıyla anıldığı bir gelecektir. O gün gelene kadar Tokat Belediyesi ve Tokat halkı olarak Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.